Platýz na hlávkovém salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 2 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 860.3 mg
- Vláknina 21307.2 mg
- Vitamín A 21307.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 175.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
-
2
Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Citronovou kůru ponecháme stranou. Do citrusové šťávy vmícháme omytou, nasekanou petrželku a na nudličky pokrájené feferonky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Připravenou směsí přelijeme kousky ryby, marinujeme asi 4 hodiny v chladničce.
-
4
Omyté listy salátu upravíme na talíře. Vždy 3 kousky platýze vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a na kolečka nakrájenou cibulí položíme na salát. Zakapeme marinádou a podáváme.