Platýz na hlávkovém salátu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Platýz - filety
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Citrony
  • 4 ks Limetka
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Feferony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 860.3 mg
  • Vláknina 21307.2 mg
  • Vitamín A 21307.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 175.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.

  • 2

    Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Citronovou kůru ponecháme stranou. Do citrusové šťávy vmícháme omytou, nasekanou petrželku a na nudličky pokrájené feferonky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a osladíme.

  • 3

    Připravenou směsí přelijeme kousky ryby, marinujeme asi 4 hodiny v chladničce.

  • 4

    Omyté listy salátu upravíme na talíře. Vždy 3 kousky platýze vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a na kolečka nakrájenou cibulí položíme na salát. Zakapeme marinádou a podáváme.

Komentáře k receptu