Rizoto s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 1414.6 mg
- Vláknina 16026.2 mg
- Vitamín A 16026.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 310.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.
-
2
Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.
-
3
Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.