Indické masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 6121.4 mg
  • Vitamín A 6121.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli namočíme do vlažné vody, vymačkáme ji a rozmělníme. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme nasekanou mátu, vejce a kari koření. Vydatně osolíme a opepříme.

  • 2

    Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky. Opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 8 minut dokřupava. Vyjmeme je a necháme na kuchyňské utěrce okapat.

  • 3

    Kuličky upravíme s koktejlovými špejlemi na talíře a podáváme s libovolnou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu