Indické masové kuličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 190 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 80.9 mg
- Vláknina 6121.4 mg
- Vitamín A 6121.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1189.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli namočíme do vlažné vody, vymačkáme ji a rozmělníme. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme nasekanou mátu, vejce a kari koření. Vydatně osolíme a opepříme.
-
2
Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky. Opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 8 minut dokřupava. Vyjmeme je a necháme na kuchyňské utěrce okapat.
-
3
Kuličky upravíme s koktejlovými špejlemi na talíře a podáváme s libovolnou pikantní omáčkou.