Sněhové noky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 10 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 377.4 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a svaříme ji v mléce. Odstavíme z ohně.
-
2
Žloutky utřeme se 150 g cukru, vložíme do horké vodní lázně a přimícháme mléko. Vše chvíli prohříváme, vyjmeme, vložíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.
-
3
Krém rozdělíme na 4 talíře.
-
4
Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme 50 g cukru. Dvěma navlhčenými lžícemi ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do menšího množství vařící vody a po necelé minutě je obrátíme. Po další 1/2 minutě noky vyjmeme a po okapání upravíme na krém na talířích.