Sněhové noky s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 377.4 mg
  • Draslík 117.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a svaříme ji v mléce. Odstavíme z ohně.

  • 2

    Žloutky utřeme se 150 g cukru, vložíme do horké vodní lázně a přimícháme mléko. Vše chvíli prohříváme, vyjmeme, vložíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.

  • 3

    Krém rozdělíme na 4 talíře.

  • 4

    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme 50 g cukru. Dvěma navlhčenými lžícemi ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do menšího množství vařící vody a po necelé minutě je obrátíme. Po další 1/2 minutě noky vyjmeme a po okapání upravíme na krém na talířích.

Komentáře k receptu