Smažená zelenina s omáčkou
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 75 ml Mléko polotučné
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 2 ks Lilek
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2.24 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 730.5 mg
- Vláknina 12736.5 mg
- Vitamín A 12736.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 30 minut stát.
-
2
Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na 2 lžících oleje. Přidáme sójovou omáčku, 50 ml vody a povaříme asi 20 minut. Vydatně osolíme a opepříme.
-
3
Rozšleháme vejce s mlékem, 30 g nastrouhaného sýru, moukou, solí a pepřem. Těstíčko chvíli necháme odpočinout.
-
4
Plátky lilků omyjeme a osušíme. Omyté, na plátky nakrájené cukety spolu s plátky lilků namáčíme do těstíčka a opékáme dozlatova na zbylém oleji.
-
5
Jemně nasekanou petrželku smícháme se zbylým sýrem a posypeme smaženou zeleninu. Omáčku podáváme zvlášť.
-
6
Ihned podáváme.