Telecí játra s těstovinami
Suroviny
- 250 g Těstoviny Penne
- 400 g Játra telecí
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 ks Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 6 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 334 mg
- Draslík 345.1 mg
- Vláknina 409.3 mg
- Vitamín A 409.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou feferonku, zalijeme vínem, 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám a uvaříme podle návodu.
-
3
Lístky šalvěje omyjeme, podusíme na lžíci oleje a vyjmeme. Očištěná játra obalíme v mouce a opékáme je na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Potom je osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme telecími játry.