Telecí játra s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Penne
  • 400 g Játra telecí
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 334 mg
  • Draslík 345.1 mg
  • Vláknina 409.3 mg
  • Vitamín A 409.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou feferonku, zalijeme vínem, 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám a uvaříme podle návodu.

  • 3

    Lístky šalvěje omyjeme, podusíme na lžíci oleje a vyjmeme. Očištěná játra obalíme v mouce a opékáme je na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Potom je osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme telecími játry.

Komentáře k receptu