Brokolicová pánev s mrkví
Suroviny
- 1000 g Brokolice
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 750 g Mrkev kořen
- 250 ml Mléko polotučné
- 3 kávová lžička Mandle plátky
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Bageta
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 176 g
- Tuky 441 g
- Sodík 2256 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 159 g
- Cholesterol 28.4 mg
- Draslík 1184.4 mg
- Vláknina 36358.4 mg
- Vitamín A 36358.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 223.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a spolu s oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkví osmahneme na teflonové pánvi bez tuku. Přidáme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyjmeme z pánve.
-
2
Nivu nadrobno nakrájíme a necháme rozpustit v zeleninové šťávě na pánvi. Vmícháme mléko, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
-
3
Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme zpět zeleninu a prohřejeme. Nakonec pokrm posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
-
4
Podáváme s bagetou.