Omelety s hruškami a javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 16 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 251.6 mg
- Draslík 410 mg
- Vláknina 16463.5 mg
- Vitamín A 16463.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, mletých oříšků, žloutků, cukru, vanilkového cukru a mléka připravíme těsto. Zlehka do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a necháme chvíli odpočinout.
-
2
4 hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Zbylou hrušku omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na pečicí papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Na pánvi na oleji usmažíme z těsta postupně 4 omelety. Horké je skládáme na sebe a uchováváme v teplé troubě.
-
4
Před podáváním omelety pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme pečenými plátky hrušek.