Omelety s hruškami a javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka polohrubá
  • 50 g Ořechy lískové
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 ks Hrušky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 410 mg
  • Vláknina 16463.5 mg
  • Vitamín A 16463.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, mletých oříšků, žloutků, cukru, vanilkového cukru a mléka připravíme těsto. Zlehka do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    4 hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Zbylou hrušku omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na pečicí papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Na pánvi na oleji usmažíme z těsta postupně 4 omelety. Horké je skládáme na sebe a uchováváme v teplé troubě.

  • 4

    Před podáváním omelety pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme pečenými plátky hrušek.

Komentáře k receptu