Koláč s hovězím masem a fazolemi
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 300 g Fazole bílé sterilované
- 500 g Listové těsto
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 47 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 238.8 mg
- Draslík 433.3 mg
- Vláknina 12873.5 mg
- Vitamín A 12873.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.
-
2
Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.