Losos s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Losos obecný
  • 200 ml Vývar rybí
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 75 ml Víno šumivé (sekt)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Estragon
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1278.7 mg
  • Vláknina 5566.8 mg
  • Vitamín A 5566.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 276.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.

  • 2

    Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.

  • 3

    K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.

Komentáře k receptu