Losos s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1278.7 mg
- Vláknina 5566.8 mg
- Vitamín A 5566.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 276.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.
-
2
Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.
-
3
K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.