Zapečená kapusta s filé a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 ml Vývar rybí
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kerblík
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1466.4 mg
  • Vláknina 13032.7 mg
  • Vitamín A 13032.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 412.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Vše několik minut podusíme. Zalijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme a okořeníme kerblíkem.

  • 2

    Podušenou zeleninu vložíme do zapékací mísy. Porce filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a poklademe na zeleninu.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozšleháme s mlékem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.

Komentáře k receptu