Zapečená kapusta s filé a paprikou
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 ml Vývar rybí
- 50 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kerblík
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 25 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 1466.4 mg
- Vláknina 13032.7 mg
- Vitamín A 13032.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 412.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Vše několik minut podusíme. Zalijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme a okořeníme kerblíkem.
-
2
Podušenou zeleninu vložíme do zapékací mísy. Porce filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a poklademe na zeleninu.
-
3
Zakysanou smetanu rozšleháme s mlékem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.