Bramborová hnízda s hráškem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 50 g Mouka polohrubá
- 300 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 6 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 1020.6 mg
- Vláknina 18648.8 mg
- Vitamín A 18648.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř.
-
2
Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu.
-
3
Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova.