Plněné filé s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 364.6 mg
  • Vláknina 10123.8 mg
  • Vitamín A 10123.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě.

  • 2

    Porce filé omyjeme, osušíme a vyřízneme do nich kapsu. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Nastrouhaný sýr smícháme s nasekaným koprem a směsí naplníme kapsy.

  • 3

    Připravené filé obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Trojobal na filé dobře přimáčkneme. Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle na pánvi.

  • 4

    Filé upravíme s chřestem na talíře a ozdobíme snítkou petrželky a plátky citronu.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu