Plněné filé s chřestem
Suroviny
- 400 g Chřest bílý
- 100 g Sýr Parmezán
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 13 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 364.6 mg
- Vláknina 10123.8 mg
- Vitamín A 10123.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě.
-
2
Porce filé omyjeme, osušíme a vyřízneme do nich kapsu. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Nastrouhaný sýr smícháme s nasekaným koprem a směsí naplníme kapsy.
-
3
Připravené filé obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Trojobal na filé dobře přimáčkneme. Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle na pánvi.
-
4
Filé upravíme s chřestem na talíře a ozdobíme snítkou petrželky a plátky citronu.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.