Císařský trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 100 g Hrozinky
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 377.1 mg
  • Draslík 370.2 mg
  • Vláknina 6475 mg
  • Vitamín A 6475 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme polohrubou mouku a rozinky, které jsme předem namočili do teplé vody a osušili. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo a nalijeme do něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 20 minut.

  • 3

    Pekáček vyjmeme z trouby a těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme po druhé straně.

  • 4

    Pečený trhanec ihned vydatně posypeme moučkovým cukrem, který se v pekáčku ještě trochu roztaví.

Komentáře k receptu