Karbanátky s kukuřicí
Suroviny
- 1000 g Maso mleté - mix
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 3 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Žemle tuková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 95.7 mg
- Vláknina 1629.4 mg
- Vitamín A 1629.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle namočíme do studené vody a vymačkáme. Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Z mletého masa, vajec, hořčice, kukuřice, vymačkané žemle a nasekané petrželky vypracujeme směs. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Z masové směsi tvarujeme karbanátky a pečeme je na rozehřátém oleji na pánvi asi 4 minuty po každé straně.
-
3
Podáváme s bramborovu kaší.