Hrášek se slaninou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 382.3 mg
- Vláknina 12595.2 mg
- Vitamín A 12595.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.
-
2
Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.
-
3
Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.