Lilkové řízky s tvarohovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 80 g Majonéza
  • 200 g Mandle plátky
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 183.9 mg
  • Draslík 459.8 mg
  • Vláknina 11110 mg
  • Vitamín A 11110 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Osolíme je po obou stranách a necháme sůl působit asi 20 minut.

  • 2

    Tvaroh smícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, mlékem a nasekanými bylinkami. Podle chuti osolíme.

  • 3

    Mandle smícháme s nastrouhaným sýrem. Plátky lilků opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a směsi mandlí a sýru. Řízky smažíme na másle po každé straně 4 minuty dozlatova.

  • 4

    Podáváme s tvarohovým dipem a plátky citronu.

Komentáře k receptu