Lilkové řízky s tvarohovým dipem
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 80 g Majonéza
- 200 g Mandle plátky
- 100 g Sýr Parmezán
- 125 g Máslo čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Lilek
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 80 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 183.9 mg
- Draslík 459.8 mg
- Vláknina 11110 mg
- Vitamín A 11110 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Osolíme je po obou stranách a necháme sůl působit asi 20 minut.
-
2
Tvaroh smícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, mlékem a nasekanými bylinkami. Podle chuti osolíme.
-
3
Mandle smícháme s nastrouhaným sýrem. Plátky lilků opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a směsi mandlí a sýru. Řízky smažíme na másle po každé straně 4 minuty dozlatova.
-
4
Podáváme s tvarohovým dipem a plátky citronu.