Tresčí filé na špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 890.9 mg
  • Vláknina 7401 mg
  • Vitamín A 7401 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.

  • 3

    Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.

  • 4

    Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.

Komentáře k receptu