Tresčí filé na špenátu
Suroviny
- 600 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 20 g Ořechy vlašské
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 890.9 mg
- Vláknina 7401 mg
- Vitamín A 7401 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.
-
3
Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.
-
4
Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.