Omáčka Aïoli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 282.4 mg
  • Vitamín A 282.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 1 lžíci strouhanky se 2 lžícemi citronové šťávy. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky a vše dobře promícháme. Omáčku prošleháme a postupně přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme odležet 30 minut v chladničce.

  • 2

    Omáčku podáváme nejlépe k vepřovému masu.

Komentáře k receptu