Pstruzi ve slaninovém županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 73 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 329.5 mg
- Draslík 1817.2 mg
- Vláknina 92.3 mg
- Vitamín A 92.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem.
-
2
Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme.
-
3
Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem.