Pstruzi ve slaninovém županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle plátky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pstruh
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 12 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 329.5 mg
  • Draslík 1817.2 mg
  • Vláknina 92.3 mg
  • Vitamín A 92.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem.

  • 2

    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme.

  • 3

    Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem.

Komentáře k receptu