Cibulová polévka s jablky
Suroviny
- 500 g Cibule červená
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 419.8 mg
- Vláknina 13016.2 mg
- Vitamín A 13016.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme, omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky.
-
2
Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem a smetanou. Zamícháme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
-
3
Oloupané jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme. Jablko přidáme do polévky 5 minut před koncem varu. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.