Cibulová polévka s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule červená
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 419.8 mg
  • Vláknina 13016.2 mg
  • Vitamín A 13016.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme, omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem a smetanou. Zamícháme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.

  • 3

    Oloupané jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme. Jablko přidáme do polévky 5 minut před koncem varu. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu