Rajčata plněná vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 283.8 mg
  • Draslík 368.2 mg
  • Vláknina 2083 mg
  • Vitamín A 2083 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky.

  • 2

    Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný.

  • 3

    Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami.

Komentáře k receptu