Rajčata plněná vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 283.8 mg
- Draslík 368.2 mg
- Vláknina 2083 mg
- Vitamín A 2083 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky.
-
2
Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný.
-
3
Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami.