Plněná rajčata s jáhlami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 7 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 75.1 mg
- Draslík 439.2 mg
- Vláknina 8810.2 mg
- Vitamín A 8810.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. Rajčata omyjeme, vydlabeme vnitřky, dužinu nakrájíme na kousky. Polovinu dužiny promícháme s polovinou pokrájené cibule, s nasekanou mátou, sýrem, vejcem a jáhlami. Podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata.
-
2
Na pánvi na másle osmahneme zbylou cibuli a rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme plněná rajčata, pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
3
Ihned podáváme.