Kuřecí prsíčka v zelném závitku
Suroviny
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 10 g Petržel - nať
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 1273.3 mg
- Vláknina 7277.3 mg
- Vitamín A 7277.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme asi 10 minut na oleji. Vmícháme hořčici, nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.
-
2
Z omytého zelí oddělíme 8 listů, seřízneme žebra a listy asi 2 minuty povaříme. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou houbovou náplní. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů a sepneme párátky. Závitky opečeme na sádle, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Nakonec k masu přidáme zeleninu, 10 minut podusíme a vmícháme smetanu.