Pórek zapečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 201.8 mg
- Draslík 699.5 mg
- Vláknina 9605.5 mg
- Vitamín A 9605.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody.
-
2
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký.
-
4
Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm.