Pórek zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 g Pórek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Brambory vařené
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 201.8 mg
  • Draslík 699.5 mg
  • Vláknina 9605.5 mg
  • Vitamín A 9605.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký.

  • 4

    Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm.

Komentáře k receptu