Paprikový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 610.2 mg
- Vláknina 7573.5 mg
- Vitamín A 7573.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2532.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na drobno pokrájené maso, osolíme a dusíme.
-
2
Poté přidáme omyté, vyčištěné a na proužky rozkrájené papriky, na malé kostky krájené brambory, podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata, podusíme a přilijeme smetanu s moukou. Krátce povaříme a podáváme s bílým chlebem nebo topinkami z bílého chleba.