Okurky plněné dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí maso mleté
  • 2 ks Okurky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 253.4 mg
  • Draslík 265.5 mg
  • Vláknina 133 mg
  • Vitamín A 133 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: žemle namočené v mléce přidáme k namletému masu, vymačkáme, přidáme žloutky, nasekanou petrželovou nať a směs řádně promícháme.

  • 2

    Příprava okurek: okurky oloupeme, rozkrojíme podélně, odstraníme semena, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Poté je odkryjeme a trochu opečeme.

  • 3

    Podáváme jako předkrm anebo s brambory a salátem jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu