Okurky plněné dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 253.4 mg
- Draslík 265.5 mg
- Vláknina 133 mg
- Vitamín A 133 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: žemle namočené v mléce přidáme k namletému masu, vymačkáme, přidáme žloutky, nasekanou petrželovou nať a směs řádně promícháme.
-
2
Příprava okurek: okurky oloupeme, rozkrojíme podélně, odstraníme semena, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Poté je odkryjeme a trochu opečeme.
-
3
Podáváme jako předkrm anebo s brambory a salátem jako hlavní jídlo.