Hlávkový salát s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.33 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 291.7 mg
  • Vláknina 8523.8 mg
  • Vitamín A 8523.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme a listy natrháme na kousky.

  • 2

    Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Urovnáme je na plech, vymaštěný olivovým olejem. Omyté bylinky nasekáme a posypeme jimi sýr. Osolíme, opepříme a pokapeme lžící oleje. Zapékáme pod grilem asi 5 minut.

  • 3

    Ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a hořčicí a zašleháme zbylý olej. Připravený hlávkový salát promícháme se zálivkou a poklademe kozím sýrem.

  • 4

    Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu