Obrácený jablečný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 38 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 178.8 mg
- Vláknina 8800 mg
- Vitamín A 8800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dno koláčové formy pokryjeme 10 lžícemi cukru a zalijeme trochou vody.
-
2
Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a vložíme na cukr. Zalijeme je 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na sporák a opatrně zahříváme. Mícháme, jablka obalujeme ve zkaramelizovaném cukru. Když změknou, odstavíme je z ohně.
-
3
Jablka zlehka promícháme a přidáme do nich 20 g másla. Posypeme moučkovým cukrem.
-
4
Těsto rozválíme na plát, jablka jím zakryjeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. Koláč vyklopíme a podáváme teplý nebo studený.