Obrácený jablečný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jablka
  • 500 g Listové těsto
  • 100.8 g Máslo čerstvé
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 12 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 178.8 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dno koláčové formy pokryjeme 10 lžícemi cukru a zalijeme trochou vody.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a vložíme na cukr. Zalijeme je 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na sporák a opatrně zahříváme. Mícháme, jablka obalujeme ve zkaramelizovaném cukru. Když změknou, odstavíme je z ohně.

  • 3

    Jablka zlehka promícháme a přidáme do nich 20 g másla. Posypeme moučkovým cukrem.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát, jablka jím zakryjeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. Koláč vyklopíme a podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu