Špagety s ostrou masovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 g Olivy nakládané
- 400 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 35 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 467.9 mg
- Vláknina 10716.9 mg
- Vitamín A 10716.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, opečeme je, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu a protlak. Zvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, okořeníme chilli, oreganem a mírně osladíme.
-
3
Špagety upravíme na talíře a přelijeme masovou omáčkou. Ozdobíme nakrájenými olivami a posypeme nastrouhaným sýrem.