Tymiánové brambory s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1110.3 mg
  • Vláknina 16109.8 mg
  • Vitamín A 16109.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Do pánve vložíme plátky brambor a výrazně osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Pečeme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Brambory každých 10 minut obrátíme.

  • 2

    Podáváme jako samostatný pokrm s listovým nebo hlávkovým salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu