Tymiánové brambory s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1110.3 mg
- Vláknina 16109.8 mg
- Vitamín A 16109.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Do pánve vložíme plátky brambor a výrazně osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Pečeme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Brambory každých 10 minut obrátíme.
-
2
Podáváme jako samostatný pokrm s listovým nebo hlávkovým salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.