Vepřová pečínka s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 285 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 175.6 mg
- Draslík 2591.9 mg
- Vláknina 20722.2 mg
- Vitamín A 20722.2 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia.
-
2
Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar.
-
3
Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami.