Vinné kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Poleva čokoládová
  • 125 ml Víno červené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 267 mg
  • Vláknina 1412.8 mg
  • Vitamín A 1412.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přimícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, nastrouhanou čokoládu, sůl a víno. Umícháme hladké těsto.

  • 2

    Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech naneseme těsto, rozprostřeme je po celém plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 - 30 minut.

  • 3

    Upečený, vychladlý plát nakrájíme na kostky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a kostky v ní postupně namáčíme. Klademe je na mřížku a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu