Žampionový salát po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 80 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 599.3 mg
- Vláknina 3393.8 mg
- Vitamín A 3393.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji 8 - 10 minut.
-
2
Z omytých bylinek otrháme lístky a nasekáme je. Žampiony, bylinky a oloupaný, nasekaný česnek promícháme v míse.
-
3
Rozšleháme zbylý olej s balsamicovým octem a citronovou šťávou. Zálivku osolíme, opepříme a přelijeme jí žampionový salát. Promícháme a pod pokličkou necháme asi hodinu rozležet.
-
4
Salát ozdobíme na nudličky pokrájenou feferonkou a podáváme.