Zapečené brambory s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 42 g Droždí
  • 50 g Jíška instantní
  • 2 kávová lžička Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 1393.4 mg
  • Vláknina 17194.8 mg
  • Vitamín A 17194.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.

  • 3

    Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.

Komentáře k receptu