Špagety s hrachovými lusky a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 300 g Hrachové lusky
  • 75 g Sýr Čedar
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 42.2 mg
  • Draslík 747.6 mg
  • Vláknina 17522.5 mg
  • Vitamín A 17522.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme.

  • 3

    Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme.

  • 4

    Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky.

Komentáře k receptu