Špagety s hrachovými lusky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 22 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 42.2 mg
- Draslík 747.6 mg
- Vláknina 17522.5 mg
- Vitamín A 17522.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme.
-
3
Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme.
-
4
Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky.