Citronová vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 518.4 mg
- Vláknina 7895.5 mg
- Vitamín A 7895.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu.
-
2
Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme.
-
3
Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.