Kuřecí prsíčka na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.43 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 1114.9 mg
  • Vláknina 7389.8 mg
  • Vitamín A 7389.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje řízky opékáme po obou stranách asi 7 minut, vyjmeme je, necháme na teplém místě.

  • 2

    Omyté ředkvičky pokrájíme na kolečka, očištěné fazolky překrojíme napůl.

  • 3

    Oloupanou, najemno nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme ředkvičky a fazolky, přilijeme vývar a zeleninu dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Opečené řízky nakrájíme šikmo na plátky a podáváme s dušenou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou špagety.

Komentáře k receptu