Masové kuličky na okurkových řezech
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 39 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 3309.8 mg
- Vitamín A 3309.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a s kapary. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
-
2
Ze směsi tvarujeme malé kuličky, opékáme je na rozehřátém oleji ze všech stran 6 - 8 minut.
-
3
Omytou okurku nakrájíme na plátky silné 1 cm, krátce je opečeme na rozehřátém másle. Plátky osolíme a opepříme.
-
4
Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
-
5
Plátky okurky urovnáme na mísu, zalijeme bylinkovou smetanou a poklademe masovými kuličkami.