Masové kuličky na okurkových řezech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 298.6 mg
  • Vláknina 3309.8 mg
  • Vitamín A 3309.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a s kapary. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé kuličky, opékáme je na rozehřátém oleji ze všech stran 6 - 8 minut.

  • 3

    Omytou okurku nakrájíme na plátky silné 1 cm, krátce je opečeme na rozehřátém másle. Plátky osolíme a opepříme.

  • 4

    Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.

  • 5

    Plátky okurky urovnáme na mísu, zalijeme bylinkovou smetanou a poklademe masovými kuličkami.

Komentáře k receptu