Brambory s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 2 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1060.6 mg
- Vláknina 12671 mg
- Vitamín A 12671 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.
-
2
Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.