Brambory opečené s liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 4 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1492 mg
- Vláknina 19039.8 mg
- Vitamín A 19039.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme částečně vychladnout. Rozkrájíme je na čtvrtky, v teflonové pánvi na oleji je ze všech stran opečeme.
-
2
Očištěný, na nudličky nakrájený pórek a očištěné lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání vše opékáme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Krůtí šunku rozkrájíme na nudličky, pokrm jimi posypeme. Ozdobíme snítkou petrželky.