Chřest s bramborami ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Chřest bílý
  • 750 g Brambory
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1593.8 mg
  • Vláknina 25256.8 mg
  • Vitamín A 25256.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Vaříme v osolené vodě s cukrem asi 20 minut.

  • 2

    Na rozehřátém másle osmahneme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Každou bramboru obalíme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem.

  • 4

    Připravené brambory opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji do křupava.

  • 5

    Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu