Chřest s bramborami ve slanině
Suroviny
- 1500 g Chřest bílý
- 750 g Brambory
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 33 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 1593.8 mg
- Vláknina 25256.8 mg
- Vitamín A 25256.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Vaříme v osolené vodě s cukrem asi 20 minut.
-
2
Na rozehřátém másle osmahneme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
3
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Každou bramboru obalíme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem.
-
4
Připravené brambory opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji do křupava.
-
5
Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem.