Zapečená rebarbora s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Reveň (Rebarbora)
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Mascarpone
  • 250 g Jahody zahradní
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Meduňka
  • 3 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 836.7 mg
  • Vláknina 11659 mg
  • Vitamín A 11659 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.

  • 3

    Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 4

    Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře k receptu