Pivní halušky se sýrem a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 17 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 218.1 mg
- Draslík 530.9 mg
- Vláknina 13102.4 mg
- Vitamín A 13102.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, piva a špetky soli vypracujeme hustší těsto. Část těsta nastrouháme (na struhadle na halušky) přímo do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, vybereme je a vložíme do zapékací mísy.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka silná asi 1cm, osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Částí pórku a nastrouhaným sýrem posypeme halušky v zapékací míse.
-
3
Po částech připravujeme další halušky, vrstvíme je s pórkem a sýrem do mísy. Pokrm zapékáme v troubě, až se sýr roztaví.