Zapékaná růžičková kapusta s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Kapusta růžičková
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 191.9 mg
  • Draslík 217.5 mg
  • Vláknina 6936.3 mg
  • Vitamín A 6936.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu