Zapékaná růžičková kapusta s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 191.9 mg
- Draslík 217.5 mg
- Vláknina 6936.3 mg
- Vitamín A 6936.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.
-
3
Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.