Sekaná v pizzovém kabátku
Suroviny
- 330 g Těsto na pizzu
- 400 g Mozzarella
- 100 g Rajčata
- 800 g Maso mleté - mix
- 10 g Bazalka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.29 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 155.9 mg
- Draslík 210 mg
- Vláknina 3391.5 mg
- Vitamín A 3391.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
-
3
Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut.