Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Pórek
- 450 g Maso mleté - mix
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 g Jogurt bílý
- 250 g Tortilla
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olivy nakládané
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 49 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 348.6 mg
- Vláknina 11082.8 mg
- Vitamín A 11082.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.