Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 300 g Cuketa
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 g Jogurt bílý
  • 20 g Bazalka
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 36.1 mg
  • Draslík 1922.2 mg
  • Vláknina 20082.2 mg
  • Vitamín A 20082.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

  • 2

    Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť.

Komentáře k receptu