Rostbíf se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 291 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 115.4 mg
- Draslík 1373.7 mg
- Vláknina 17912.2 mg
- Vitamín A 17912.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme a opepříme. Tuk na roštěné nařízneme do kosočtverců, maso pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
2
Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů Celsia, k masu přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a pečeme ještě 20 minut. Potom maso a zeleninu zabalíme do alobalu, necháme asi 15 minut stát.
-
3
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a opečeme na másle.
-
4
Rostbíf nakrájme na plátky a upravíme na talíře se zeleninou a bramborami.