Jehněčí pečeně s medem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle plátky
  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 171.5 mg
  • Draslík 1020.7 mg
  • Vláknina 244.8 mg
  • Vitamín A 244.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.

  • 2

    Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby.

  • 3

    Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  • 4

    Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu