Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 44 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 171.5 mg
- Draslík 1020.7 mg
- Vláknina 244.8 mg
- Vitamín A 244.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.
-
2
Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby.
-
3
Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
-
4
Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.